preskoči na sadržaj

Osnovna škola Strožanac

vijesti

Jesu li naša djeca sigurna "online"? Vijest ima dokument u privitku

Autor: Mia Grbavac, 4. 5. 2020. 08:45

Dragi roditelji,

u datoteci ispod donosimo vam rezultate istraživanja o sigurnosti na interentu učenika naše škole od 5. do 8. razreda kao i cijeli niz savjeta kako povećati sigurnost vašeg djeteta kad se nalazi na interenetu.

Nadam se da će vam materijal biti zanimljiv i da će vam koristiti!

 [više]

Kako razvijati djetetovo samopouzdanje? Vijest ima dokument u privitku

Autor: Mia Grbavac, 14. 4. 2020. 08:59

Samopouzdanje je način na koji vrednujemo ono što činimo, ono što jesmo i rezultate koje postižemo.

Zdrav osjećaj samopouzdanja može se smatrati djetetovim štitom koji ga brani i čuva od različitih izazova s kojima se svakodnevno neminovno susreće. Čini se da djeca koja se doživljavaju pozitivno i koja se osjećaju dobro sama sa sobom lakše razrješavaju konflikte te lakše odolijevaju negativnim utjecajima i pritiscima, spremnija su na smijeh, više uživaju u životu, te su u svojoj osnovi optimističnija i realističnija.

Djeca s niskim samopouzdanjem konflikte često doživljavaju kao izvore frustracije i tjeskobe. Dijete koje o sebi ima nisko mišljenje može doživljavati velike teškoće u pronalasku rješenja za probleme s kojima se susreće.

 
 [više]

Naučimo kako učiti Vijest ima dokument u privitku

Autor: Mia Grbavac, 8. 4. 2020. 09:38

Dragi roditelji i učenici,

u dokumentu ispod teksta nalazi vam se niz savjeta kako što bolje učiti, kako se motivirati i što bolje koncentrirati na učenje. Materijal je prilagođen učenicima od 1. do 4. razreda. 

Nadam se da će vam savjeti biti korisni! 

 [više]

Kako isplanirati dan za vrijeme virtualne nastave? Vijest ima dokument u privitku

Autor: Mia Grbavac, 8. 4. 2020. 09:34

Dragi roditelji i učenici,

u dokumentu ispod teksta nalazi vam se niz savjeta kako što bolje isplanirati dan za vrijeme virutalne nastave. Tekst je prilagođen učenicima od 1. do 4. razreda. Nadam se da će vam biti od koristi.

 [više]

Kako sačuvati "zdravu glavu" i srce za vrijeme izolacije?

Autor: Mia Grbavac, 25. 3. 2020. 08:38

Dragi roditelji,

Zagrebačko psihološko društvo pripremilo je korisne savjete kako tijekom izolacije sačuvati zdrav razum i kako se suočiti sa svim osjećajima koji se tijekom izolacije mogu javiti. Također, ponuđen je cijeli niz savjeta kako upotpuniti slobodno vrijeme i iskoristiti ga za nešto za nas korisno. U ovom kriznom razdoblju jako je važno usmjeriti svoju pažnju, osim na fizičko zdravlje, i na ono psihološko zdravlje, dopustiti sebi cijeli niz emocija i naći način kako sve te emocije i energiju umjeriti u nešto pozitivno. Cijeli tekst donosimo u nastavku. Nadam se da će vam koristiti.

 [više]

Misli dobro, osjećaj se dobro! Vijest ima dokument u privitku

Autor: Mia Grbavac, 24. 3. 2020. 11:21

Dragi učenici,

u prilogu vam se nalazi prezentacija u kojoj su vam dati savjeti kako se nositi sa novonastalom situacijom vezanom uz korona virus, kako se osjećati bolje i kako što kreativnije iskoristiti slobodno vrijeme kod kuće.

Prezentacija je namijenjena učenicima osnovnoškolske dobi, posebno učenicima od 5. do 8. razreda.

Nadam se da će vam sadržaj biti zabavan i koristan.

Čuvajte se!

 

Psihologica Mia

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Static HTML

CMS za škole logo
Osnovna škola Strožanac / Blato 1, HR-21312 Podstrana / www.os-strozanac-podstrana.skole.hr / ured@os-strozanac-podstrana.skole.hr
preskoči na navigaciju