preskoči na sadržaj

Osnovna škola Strožanac

vijesti

Škola za život - video lekcije

Autor: Helena Bilić, 21. 10. 2021. 14:47

Škola za život - video lekcije iz škole na daljinu. Pogledajte, možda nađete nešto za sebe.

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Lektire s Interneta

Na inicijativu i uz potporu Ministarstva obrazovanja, znanosti i športa, a u realizaciji "Bulaja naklade" i Hrvatske akademske i istraživačke mreže CARNet, na adresi http://lektire.skole.hr objavljuju se cjelovita djela hrvatskih i stranih pisaca s popisa obvezne školske lektire i šire.

Knjige su besplatno dostupne učenicima i studentima, te njihovim nastavnicima i profesorima.

U prvoj fazi projekta objavljeno je oko 200 knjiga, te obilje multimedijskih sadržaja kao što su zvučni zapisi i video materijali. Cilj projekta je da na Webu budu dostupne sve osnovnoškolske i srednjoškolske lektire - ukupno preko tisuću naslova!

Za pristup sadržaju morate se prijaviti svojim AAI@EduHR elektroničkim identitetom, kojega ste dobili u svojoj školi ili ustanovi.

Sve to možete naći na stranici Lektire

Pogledajte što vam nudi Nikola Tesla i učilica

 

Današnja mladež

„Današnja mladež je pokvarena do dubine svoga srca. Mladi su izopačeni i lijenčine. Ne slušaju roditelje i stalno piju. Neće biti sposobni sačuvati našu kulturu. Ne gajim više nikakve nade za budućnost naše zemlje bude li današnja mladež sutra na vlasti, jer je ta mladež nesnosna, bezobzirna i jednostavno užasna“.

Ovaj je citat nepoznatog autora zapisan u Egiptu 2000 g. prije Krista, a slični citati su nađeni u Babilonu 1000g. prije Krista i u Grčkoj oko 700g. prije Krista."

Slično se govori i o današnjoj mladeži. Pomozimo im da lakše odrastu!

CMS za škole logo
Osnovna škola Strožanac / Blato 1, HR-21312 Podstrana / www.os-strozanac-podstrana.skole.hr / ured@os-strozanac-podstrana.skole.hr
preskoči na navigaciju