preskoči na sadržaj

Osnovna škola Strožanac

 

 

 

Priprema djeteta pred polazak u školu

Polazak u prvi razred osnovne škole velik je događaj za cijelu obitelj: u prvom redu za budućeg đaka, ali i njegove roditelje te članove šire 
obitelji. Na neki je način to prvi veliki korak na putu k zrelosti, onaj u kojem se potvrđuje sav trud, ali i pažnja i ljubav koji su do tog trenutka uloženi u odgoj djeteta.

 

 

 

 

Opažanje i unapređivanje školske nastave

Priručnik je izrađen u okviru projekta »Razvoj instrumenata za vrednovanje školske nastave« koji je proveden u suradnji Instituta za društvena istraživa­nja u Zagrebu i Agenoije za odgoj i obrazovanje tijekom 2011. godine.

 

 

 

 

Standardi spolnog odgoja u Europi

Knjižica donosi standarde spolnog odgoja u Europi koji su nastali kao rezultat mnogih istraživanja u ovom području.

Iz sadržaja:

"Kao što smo već prethodno objasnili, roditelji, dru­gi članovi obitelji i ostali neformalni izvori važni su za učenje o ljudskim odnosima i spolnosti, posebno za mlađe dobne skupine."

 

 

 

Huliganstvo

Iz sadržaja:

"Postoji različiti tipovi huligana, od »povremenih« do »kroničnih« koji uživaju u huliganskom ponašanju i pretvaraju ga u način života. No uživaju li povremeni huligani u nasilju ih ne uživaju, je li ono slučajno ili reakcija na neku provokaciju i opasnost, jesu li element obrambenog mehanizma ili nagovještaj »dugoročne devijantne karijere« "

 

 

 

Iz sadržaja:

"Nasilje je svakodnevna pojava u suvremenom društvu i pojavljuje se različitim intenzitetom i pojavnim oblićma u obitelji, školi, na radnom mjestu i u športu. Republika Hrvatska spozna­la je važnost brige za sigurnost svojih građana na športskim terenima i izvan njih i pokrenula provedbu mjera koje su usmjerene na osna­živanje i promoviranje uloge odgojno-obrazovnih ustanova u prevenciji nasilja u športu i športskim manifestacijama..."

 

 

 

 

Bijela knjiga o međukulturnom dijalogu

Iz sadržaja: 

"Potrebno je obratiti pozornost na sve rizike nedijaloga. Nesudjelovanje u dijalogu znači lakše stvaranje stereotipa jednih o drugima, stvaranje klime uzajamne sumnje, nemira i nezadovoljstva, korištenje manjine kao žrtvenog jarca i stvaranje nesnošljivosti i diskriminacije. Nedosta­tak dijaloga u društvu i između društava može u određenim slučajevi­ma napraviti klimu u kojoj se lako stvara i zagovara ekstremizam, čak i terorizam. Međukultuni dijalog, i na međunarodnoj razini, nezamje­njiv je među susjedima."

 

 

 

Pred vama je knjižica o sigurnijem korištenju računala na Internetu. Ona će vam pomoći boljem razumijevanju opasnosti koje vrebaju u virtualnom svijetu, naučiti vas kako prepoznati prijevare, zaštititi vaše računalo i sačuvati vaše podatke od krađe ili gubitka.

 

 

 

 

 

Saznajte o opasnostima kojima se izlažete prilikom postavljanja osobnih podataka i sadržaja na najpopularniju društvenu mrežu te kako podesiti svoj profil na Fejsu tako da čuva privatnost.

 

 

 

 

Iz sadržaja:


"Ne postoje alkoholna pića koja nisu štetna, a stupanj njihove štetnosti ovisi o količini i koncentraciji alkohola koji sadrže.."

 

 

 

 

Iz sadržaja:

"Početkom dvadesetog stoljeća počela su prva znanstvena istraživanja o štetnosti duhana na ljudsko zdravlje, gospodarstvo i države u cjelini, te time počinje drugo (znanstveno) razdoblje s obzirom na stav prema pušenju duhana."

 

 

 

Iz sadržaja:

"Reći istinu o drogama ne znači zagovarati drogiranje, nego upravo suprotno - znači informirati mlade da jedan kratki trenutak mogućeg «užitka» nije vrijedan rizika kojem ih izlaže, jer ih može odvesti na put bolesti, propadanja i teške muke. "

 

 

 

 

Iz sadržaja:

"Važan iskorak su nacionalni kurikulum i školski kurikulum koji se temelje na kompetencijama učenika, umjesto na sadržaju, koji unose transparentniji rad u realizaciji odgojno-obrazovnih vrijednosti i ciljeva, ..."

 

 

 

Iz sadržaja:

"Državnim pedagoškim standardima utvrđeni su optimalni prostorni, kadrovski, zdravstveni, tehnički, informatički i drugi normativi koji služe kao putokaz za osiguravanje ujednačenih uvjeta rada u odgojno-obrazovnim ustanovama"

 

 

 

Zbirka skladbi za 56. glazbene svečanosti hrvatske mladeži.

Skladbe:

 • Moja baka
 • Dohvati mi tata mjesec
 • Kako se pjesma pravi
 • Jesen
 • Vjetru
 • Na novu plovidbu
 • Mjesečina

Zbirka skladbi za 55. glazbene svečanosti hrvatske mladeži.

Skladbe:

 • Tić - Košić
 • Zimsko jutro
 • Nama ne smeta
 • Va rano jutro
 • Rodil nan se minji
 • Špacakamin
 • Ćuk
 • Ni ga ni
 • Pjevam sreći

 

O Nikoli Tesli:

"Njegov je život primjer izvanrednog uspjeha, do kojeg se dolazi zahvaljujući prirodnoj darovitosti, ali i zahvaljujući samodisciplini i neprestanom radu. ... 

U počasnom govoru koji je putem radija pročitao gradonačelnik NewYorka Fiorello La Guardia stoji da je ‘umro kao siromah, ali bio je jedan od najuspješnijih ljudi koji su ikada živjeli’."


CMS za škole logo
Osnovna škola Strožanac / Blato 1, HR-21312 Podstrana / www.os-strozanac-podstrana.skole.hr / ured@os-strozanac-podstrana.skole.hr
preskoči na navigaciju