preskoči na sadržaj

Osnovna škola Strožanac

 > O školi

 

Završila je nadogradnja i dogradnja 35 godina stare zgrade OŠ Strožanac u kojoj se prošle školske godine, zbog nedostatka prostora nastava odvijala u čak četiri smjene. Uz to, dva odjeljenja nastavu su pohađala u iznajmljenim prostorima u crkvi, koje je uredila Splitsko-dalmatinska županija. U njoj su učenici slušali i izborne predmete. Novu školsku godinu smo počeli u novoj školi. Sada imamo više prostora i nastava se odvija u dvije smjene.

Podstrana i njezina rivijera Strožanac, Grljevac, Sveti Martin i Mutogras nalazi se osam kilometara jugoistočno od grada Splita, uz Jadransku magistralu koja vodi prema Omišu.

Blizu Splita, i s prekrasnim panoramskim pogledom prema otoku Braču, ova naselja protežu se uz obalni pojas dug preko šest kilometara koji obiluje pješčanim plažama s bujnom mediteranskom vegetacijom i borovima.

Područje Općine Podstrana proteže se uz obalu bračkog kanala u pravcu sjeverozapad-jugoistok, od donjeg toka rijeke Žrnovnice na sjevero-zapadu do brežuljka Mutogras na jugoistoku, a širina mu je od grebena planine Perun do mora oko 2 km.

vijesti

Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
Dokumenti
Školski projekti

Poveznice

 

 

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 3. 12. 2010.

Ukupno: 983589
Ovaj mjesec: 1489
Danas: 208
 

San u kamenu


Samo sunce, sunce, sunce
i galebovi svrate u letu
u tvoj san
na kamenoj kosi Mosora.

O vjetrovi, vjetrovi, vjetrovi,
samo vjetrovi znaju toplinu tvojih obraza,
dah
i disanje trava u vrtačama.

Bure i kiše
pjevaju ti uspavanku
bure i kiše.

Samo sunce, sunce, sunce
i galebovi svrate u letu
u tvoj san
na kamenoj kosi Mosora.

Jure Kaštelan

CMS za škole logo
Osnovna škola Strožanac / Blato 1, HR-21312 Podstrana / www.os-strozanac-podstrana.skole.hr / ured@os-strozanac-podstrana.skole.hr
preskoči na navigaciju